dinsdag 28 april 2009

Van Deventer naar Oostkapelle


Al eens een korte vakantie genomen in een hotel in Oostkapelle? Nee? Beslist eens doen. Zonder twijfel ligt Oostkapelle in één van de mooiste gebieden van Zeeland, dat op zich misschien al de mooiste provincie van Nederland is. Smaken verschillen natuurlijk maar ik vond de combinatie van de zee, het strand en de duinen, maar ook bos en weilanden, allemaal op loop- of fietsafstand, bijzonder geslaagd. Duinen

Oostkapelle is dan ook niet voor niets één van de meest populaire familiebadplaatsen van Nederland, zo vernamen we van de hotelklerk toen we incheckten in het hotel in Oostkapelle. De oppervlakte van Oostkapelle bestond oorspronkelijk voor het grootste deel uit weilanden en akkers. De boerderijen staan er nog steeds, en vele zijn in vol bedrijf! Maar de laatste jaren zijn er ook campings, minicampings en een aantal bungalowparken ten behoeve van het toerisme ontstaan, die mede het beeld van Oostkapelle zijn gaan bepalen. Gelukkig nog niet met al te veel verloedering gepaard gegaan, kijk maar naar de vele mooie hotels in Oostkapelle!

Het aantal inwoners van Oostkapelle bedraagt amper 2500. In het hoogseizoen zijn er bijna evenveel gasten die in een van de hotels Oostkapelle verblijven dan inwoners, best wel grappig. De mensen komen vooral naar een hotel Oostkapelle voor het natuurschoon en de toch wel redelijk "open" gemeenschap. Ik keer alleszins nog eens terug, dat staat vast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten