dinsdag 5 mei 2009

Vakantie in een hotel in Noordwijk aan ZeeNoordwijk ligt in de provincie Zuid-Holland in het hart van de duin- en bollenstreek en bestaat uit twee kernen: Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen. De kernen zijn van elkaar gescheiden door een groenstrook en hebben beide hun eigen karakteristieken. Wij verbleven voor een paar dagen (en nachten) in een hotel in Noordwijk aan Zee, lekker gesport, gerust, gegeten, gedronken, geslapen en gevreeën...Mmmm... Kan niet wachten tot we opnieuw vertrekken!

Ik vond Noordwijk al bij al een redelijk sprankelende badplaats met maar liefst tachtig hotels in Noordwijk, waarvan drie van vijfsterrenkaliber. Maar natuurlijk was vooral het geweldig strand en de boulevard plus centrum vol bruisend uitgaansleven de belangrijkste troef tijdens ons verblijf

In ons hotel in Noordwijk viel het ons meteen op: het badplaatsje heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande badplaats met zowaar internationale allures. Dit komt niet in de laatste plaats door het mooie brede zandstrand van 14 km lengte. Ook een belangrijk gegeven hiervoor zijn twee prestigieuze boulevards, de brede waaier van recreatiemogelijkheden, de rijkelijke gastronomie, het gerenommeerde uitgaanscentrum, de uitstekende congresfaciliteiten en de luxe hotels Noordwijk, villa’s en appartementen. Daarnaast zorgen vele winkels voor een grote specialisatie en verscheidenheid.

Ook leuk om te weten wanneer je voor een hotel Noordwijk kiest is dat vele steden eigenlijk niet zo gek ver liggen. Denk maar aan Katwijk, Leiden, en zelfs Rotterdam. Je raakt er zonder erg veel moeite. Vooral handig als de weergoden je niet gunstig gezind zijn, want geef toe, wat moet je met een strand als het oude wijven regent?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten